Sunday, August 5, 2012

Tiramisu

Tiramisu
Tiramisu

meaning 'Pick me up' in Italian, is an Italian dessert with soaked sponge fingers and mascarpone cheese or cream layers.

We find most people prefer freshly whipped cream over mascarpone, as it is not as rich to enjoy. This dessert is best made the day prior, as all the flavours need time to combine. for a stunning dessert, this is best served in a glass bowl or dish to appreciate seeing all the layers.

½ cup cocoa
½ cup drinking chocolate
½ cup icing sugar
3 tablespoons instant coffee
3 cups warm water
4 tablespoons marsala or coffee liqueur
600ml thickened cream, lightly whipped
1 large packet of sponge fingers (savoiardi)
cocoa, for dusting


Sift cocoa, drinking chocolate and icing sugar together in a shallow dish. Add coffee and warm water gradually, stirring to remove all lumps.

Divide biscuits into 3. Dip one-third of the biscuits into the coffee mixture to cover the base of a large glass serving dish. Make sure the biscuits are really wet and full of liquid, and really soft to touch. Cover the biscuits with one-third of the cream.

Repeat layers 2 times, ending with the cream. Cover with plastic wrap and refrigerate for at least 2 hours. Dust generously with cocoa and serve.

Serves 6.

Layering the soaked sponge fingers in glass bowl





Spooning cream over sponge fingers


Sprinkling cocoa on the Tiramisu



heading out to a party

Tiramisu

Le tiramisu, qui veut dire « console-moi » en italien, est un dessert à base de biscuits à la cuillère et de crème ou de mascarpone.

Il semblerait que la plupart de gens préfèrent utiliser de la crème battue, moins lourde que le mascarpone. Il vaut mieux préparer ce dessert la veille, pour laisser à toutes les saveurs le temps de se mélanger. Nous vous conseillons de le servir dans un bol ou dans un plat en verre pour mettre en valeur les différentes couches.

½ tasse de cacao
½ tasse de chocolat en poudre
½ tasse de sucre glace
3 cuillères à soupe de café instantané
3 tasses d’eau chaude
4 cuillères à soupe de Marsala ou liqueur de café
600ml de crème épaisse légèrement battue
1 grand paquet de biscuits à la cuillère (Savoiardi)
Du cacao en poudre

Tamisez ensemble dans un plat peu profond le cacao, le chocolat en poudre et le sucre glace. Incorporez graduellement le café et l’eau chaude en remuant bien pour éliminer tous les grumeaux.

Coupez les biscuits en 3 et trempez un tiers des morceaux dans le mélange à base de café pour tapisser le fond d’un grand plat en verre. Assurez-vous que les biscuits sont vraiment mous et imbibés de liquide. Recouvrez les biscuits d’un tiers de la crème.

Répétez cette alternance entre crème et biscuits 2 fois en terminant par une couche de crème. Recouvrez d’un film plastique et réfrigérez au moins 2 heures. Saupoudrez généreusement de cacao et servez.

Pour 6 personnes.


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